Skip links

Drie dagen monologen, dialogen, muziek, verhalen en poëzie in Theater aan de Kaai in Strijen

Dankzij de samenwerking tussen Cultuurhuis Ludiek, leden van het Theatercollectief, vertellers van De Verhalenkaravaan, dichters en musici uit de Hoeksche Waard is er een mooi nieuw cultureel initiatief in Strijen ontstaan.

Ludiek en Theater aan de Kaai
Strijen heeft sinds enige tijd een prachtig theatertje annex galerie, annex (poppen)theater, annex workshopruimte, permanente expositieruimte voor kunst van Cavent.
Veel kinderen en hun ouders weten het Theater aan de Kaai al te vinden door de poppentheatervoorstellingen die hier op iedere eerste zaterdag van de maand plaatsvinden en ook vanwege de voorstellingen ‘Pinokkio’van het Theatercollectief in de herfst- en kerstvakantie.

Cultureel mini-festival in Strijen
Hans Stoutjesdijk (acteur bij collectief) en Gerdien Stoutjesdijk bedachten hoe mooi het zou zijn om, nu Strijen zo’n leuk mini-theater aan de Kaai rijk is, hier bijvoorbeeld een monologenavond te organiseren, aangevuld met muziek en poëzie.
Jan Roeland, eigenaar van Ludiek en al jaren regisseur bij het Theatercollectief, was onmiddellijk enthousiast. De koppen werden bij elkaar gestoken en van het een kwam het ander.
De inspiratie en ideeën om een avond met verschillende culturele disciplines uit heel de Hoeksche Waard in Strijen te organiseren kregen een vastere vorm toen de organisatoren in het najaar een mooie culturele avond in het museum in Heinenoord bijwoonden.

Met elkaar kwamen de organisatoren tot de conclusie dat het enthousiasme groot is en dat er een mini-festival van 3 dagen zou moeten komen om iedereen in de gelegenheid te stellen naar dit culturele event te komen. De theaterruimte is beperkt en daarom is ervoor gekozen om twee avonden en 1 matinee te organiseren, resp. op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondagmiddag 24 maart.

Wiggert monoloog

Diversiteit aan optredens gedurende 3 dagen
Wat kunnen bezoekers zoal kunnen verwachten? In ieder geval een mooie culturele avond/middag met een diversiteit aan optredens:
Monologen&dialogen van het Theatercollectief, verhalen door De verhalenkaravaan, Poppentheater voor volwassenen door Ludiek, poëzie van Ingrid van den Oord (Dichter van de Hoeksche Waard 2018) en Wim de Kievit (Dichter van de Hoeksche Waard 2019), promofilm ‘I Am Alive’ door fotograaf Adrian Kuipers voor Orange Babies, muzikale bijdragen (zang, piano, gitaar) van o.a. Aart en Jannie den Ouden, Jantine Koudijzer en Paul Stoutjesdijk.

Wanneer? 22 en 23 maart (aanvang 20.00 uur) en 24 maart (matinee, aanvang 14.30 uur)
Waar? Theater aan de Kaai/Ludiek, Molenstraat 16 Strijen
Kaarten? € 9,50 (incl. kopje koffie/thee en een lekker hapje)
Reserveren? via de reserveringspagina op www.ludiek.nl (binnenkort)
Overzicht programma? www.ludiek.nl (2 weken voor deze activiteit zichtbaar)

Join the Discussion

twee × 4 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.