dinsdag 28 mei, 2024

Expositie schilderijen Nelleke Verhoef

Sinds zaterdag 24 september exposeert Nelleke Verhoef met haar schilderijen in Ludiek.

De expositieruimte van Ludiek kan bezocht worden op afspraak (zie op website bij ‘contact’). Op iedere 1e zaterdag van de maand is er bovendien in Ludiek een poppentheatervoorstelling. Op deze zaterdagen is de expositieruimte van 10.30 tot 13.30 uur ook geopend voor het publiek.

Over het werk van Nelleke

Als kind tekende Nelleke graag, met het ouder worden kwamen er andere dingen op haar pad en was ze ze creatief op een andere manier. “In 2007 wilde ik aan een wand in mijn huis iets origineels en kwam ik op het idee om eens te proberen iets te schilderen. 

Het werden bloemen uit de tuin en ik was tevreden met het resultaat. Ik schilderde met acrylverf en kreeg de smaak te pakken, een aantal jaren heb ik zelfstandig vorderingen gemaakt in het schilderen tot ik zo’n 7 á 8 jaar geleden in aanraking kwam met ‘het Strijens schilderscollectief’. Hier werkten een aantal amateurschilders onder leiding van Pim Palsgraaf (schilder en beeldend kunstenaar) aan hun doeken. Dit was wat ik zocht, werken aan mijn eigen schilderijen met advies op maat! Ik heb leren schilderen met olieverf (hier ben ik niet meer mee gestopt!) en veel geleerd over het opzetten van een schilderij en werken met licht, donker en schaduwen.”

Nelleke schildert graag natuurgetrouw en het liefst portretten, maar ook bloemen of dieren. Soms maakt ze wel eens een uitstapje en dan schildert ze een landschap of een schilderij in ‘Monet’stijl. 

“Ik werk in opdracht, maar heb zelf altijd ideeën te over over wat ik wil gaan schilderen. Schilderen is voor mij een soort meditatie, heerlijk met een muziekje op aan de slag, meestal kan ik niet stoppen!”

Nelleke schildert in haar vrije tijd naast haar werk in het Sophia kinderziekenhuis. Dit is, zoals ze zelf zegt, een goede combinatie tussen de drukte in het ziekenhuis en de stilte als ze achter de schildersezel staat.

 

Startdatum : 24/09/2022
Einddatum : 01/12/2022
Soort Evenement : Expositie
Reserveren noodzakelijk : Nee

Meer evenementen

  • Poppentheater: Freek en de vliegende krokodil

    Poppentheater

    €5,00