Skip links

We Are Orange Babies by Adrian Kuipers

“Together we can make the world a better place!”

Exclusief in Cultuurhuis Ludiek Strijen:

Een ontroerende voorstelling van de in Strijen geboren inspirerende fotograaf. Over 10 jaar belangeloos werk voor de stichting Orange Babies. Vertolkt in foto, video, poëzie & muziek. Recht vanuit het hart.  4, 5 en 6 okt 2019 – Kaartjes: www.Ludiek.nl/reserveren

 

Expositie We Are Orange Babies van Adrian Kuipers in Ludiek

We Are Orange Babies is het levenswerk van de in Strijen geboren fotograaf Adrian Kuipers. 10 jaar belangeloos portretfotografie voor Orange Babies, de stichting die vrouwen en kinderen met hiv in Afrika helpt. Adrian vertelt de bijzondere verhalen achter zijn foto’s en combineert dit met zelfgecomponeerde muziek, poëzie en film. Dit is tijdens de expositie via de eigen smartphone te bekijken. De expositie is van 7 september t/m 13 oktober 2019 kosteloos te bekijken in ‘klein cultuurhuis Ludiek’ te Strijen.
Adrian Kuipers - Portrait in Circle

“Meer dan 500.000 kinderen in Afrika hebben een eerlijke start in het leven gekregen. Dat heb ik de afgelopen 10 jaar vastgelegd. Het is nu tijd om het de wereld te laten zien! Met elkaar gaan we nog veel meer kinderen een eerlijke start in het leven geven. Kom naar de expositie of voorstelling. Samen maken we de wereld mooier. Dank u wel.”
– Adrian Kuipers –

Adrian Kuipers - We Are Orange Babies - Ludiek - Poster (July 2019)
We Are Orange Babies - Photobook Packshot

Voorstellingen & Dinner of Hope

Op 4, 5 en 6 oktober 2019 zal Adrian Kuipers een voorstelling geven. Een knusse setting met fotografie, vertellingen, film en live muziek. Vóór de voorstelling is er Dinner of Hope, een dinerbuffet, met liefde gemaakt door vrijwilligers en gesponsord door lokale bedrijven. Na de voorstelling is er een borrel en de gelegenheid om een foto of fotoboek door Adrian persoonlijk te laten signeren. Voorstelling + diner is 34,95. De netto opbrengst van de avond gaat naar Orange Babies. Het aantal plaatsen is beperkt, dus bestel nu uw kaartjes op www.ludiek.nl of loop even binnen bij Ludiek aan de Molenstraat 16 in Strijen.

 

We Are Orange Babies multimedia fotoboek

Het dikke koffietafel fotoboek bevat de meest indrukwekkende foto’s van Adrian Kuipers die hij gedurende 10 jaar voor Orange Babies in Afrika maakte. Er is nog nooit een fotoboek uitgebracht met daarin zelfgecomponeerde muziek, poëzie en film. Haal dit unieke kunstwerk voor 54,95 in huis en geniet van Adrian’s art from the heart. Wanneer u het boek koopt, kunnen kinderen met hiv in Afrika iedere dag medicijnen en een gezonde maaltijd krijgen. Ze kunnen dan blij naar school en vrolijk buiten spelen. Daar doen we het voor!

Combi-deal

Koop het We Are Orange Babies fotoboek + een Mini Edition foto naar keuze voor 69,95. Alléén bij ‘klein cultuurhuis Ludiek’ van 7 sept t/m 13 okt 2019. Bovendien ontvangt u een Digital Desktop Wallpaper ter waarde van 9,95 cadeau!

 

Bekijk de We Are Orange Babies trailer

Nieuwsgierig geworden naar We Are Orange Babies van Adrian Kuipers? Ga naar www.adriankuipers.com of volg Adrian op Facebook: facebook.com/adriankuiperscreative of Instagram: www.instagram.com/adriankuipers

Over Adrian Kuipers

Adrian Kuipers is een bewogen mens. In Afrika zag hij zo’n 10 jaar geleden voor het eerst kinderen met hiv in de meest erbarmelijke omstandigheden. Vanaf dat moment heeft hij zich het lot van deze kinderen aangetrokken. 

Adrian is een succesvol fotograaf; hij fotografeerde voor internationale bedrijven en had wereldsterren als Robbie Williams en Afrojack voor zijn lens. Hij was gast-jury van de NRC Fotoprijs in de categorie portret. Adrian is intussen internationaal erkend fotograaf en werd derde als ‘International Photographer Of The Year 2017’ in de categorie ‘People – Children’. Nu vindt hij het tijd om zijn talenten samen te brengen in het ‘We Are Orange Babies project’, met als doel meer gezonde, blije kinderen in Afrika.

 

In gesprek met Adrian

“Orange Babies?”
Een stichting waar ik enorm veel respect voor heb en mijn hart oranje heeft doen kleuren. Als je als relatief kleine stichting, in 20 jaar tijd, meer dan 500.000 kinderen een eerlijke start kunt geven, dan verdien je minstens een Nobel-prijs, toch? Ook de wijze waarop geld ingezameld word bevalt me zeer, alles op basis van creativiteit en een hoge betrokkenheid.

“Waarom ik dit doe?”
Ieder kind verdient een eerlijke start in zijn of haar leven. Als je hiv hebt in Afrika sta je 2-0 achter. Met de verkoop van mijn foto’s helpt Orange Babies veel kinderen in Afrika met scholing, medicijnen en een gezonde maaltijd. Ik heb de afgelopen 10 jaar de veranderingen met eigen ogen gezien, voor en na de hulp van Orange Babies. Ze springen nu rond met een lach op hun gezicht. Daar word ik blij van en ik ben mega trots dat ik dit de wereld nu kan laten zien met 10 jaar beeld!

“Wat ik mensen nog graag mee zou willen geven?”
Sterven door hiv is niet meer nodig!! Dagelijks innemen van medicatie en een voedzame maaltijd is voldoende om gezond oud te kunnen worden. Ik verbaas me iedere keer weer over het feit dat we als mensheid, in tijden van globalisering en technologie, het niet voor elkaar kunnen krijgen om ieder kind een eerlijke start in zijn of haar leven te kunnen geven. Ieder kind verdient een eerlijke start, om zorgeloos kind te kunnen zijn, overal ter wereld, punt uit! In Europa zijn we goed op weg, maar kinderen met hiv in Afrika hebben Orange Babies gewoonweg nodig om te overleven.

08. Adrian Kuipers - In Africa 02 (Credit photo Samson Kalyati)

“10 feiten over hiv die ik 10 jaar geleden nog niet wist”

  • Dat je geen hiv kunt krijgen door te tongzoenen of op dezelfde wc te zitten.
  • Dat het aids is, als het lichaam zich door hiv niet meer kan beschermen tegen virussen of bacteriën.
  • Dat je met medicijnen, bij dagelijks gebruik, gezond oud kunt worden.
  • Dat er jaarlijks bijna 1 miljoen mensen aan aids sterven.
  • Dat vandaag de dag er zo’n 40 miljoen mensen op de wereld rondlopen met hiv of aids.
  • Dat twee derde van de mensen met hiv in Afrika woont.
  • Dat één op de vier mensen zich er niet van bewust is, dat hij/zij hiv heeft.
  • Dat drie van de vier nieuwe besmettingen in Afrika meisjes van 15-19 jaar betreft.
  • Dat een zwangere vrouw met hiv met de juiste begeleiding een kind kan baren zonder hiv.
  • Dat er een onderzoek is gedaan bij 1000 koppels, waarbij één van de twee hiv had. De persoon met hiv was al geruime tijd onder behandeling met hiv-medicijnen. Geen van de 1.000 personen zonder hiv is besmet geraakt. Onwijs!

Wie ondersteunen nog meer Orange Babies?

Naast Adrian Kuipers en vele andere vrijwilligers, zetten deze BN’ers zich belangeloos in voor stichting Orange Babies: Caroline Tensen, Herman den Blijker, Natasja Froger, Fiona Hering, Jeroen van Koningsbrugge, Henk Schiffmachger, Martijn Koning en vanuit New York; Ward Stegerhoek.

“Adrian is not only a dreamer, but also a doer with the aim of showing us how beautiful the world is. His enthusiasm, positivity and insight are contagious.”

Patricia Steur
International Photographer

“Adrian kijkt, ziet, voelt en klikt… en legt daarbij onbeschrijfelijke onvergetelijke ervaringen vast. Als ik naar zijn foto’s kijk, beleef ik het intens opnieuw.”

Caroline Tensen
Ambassadeur Orange Babies

Adrian Kuipers - Together With Herman den Blijker 02

Helpt u ook mee? Kom naar de We Are Orange Babies voorstelling van Adrian Kuipers op 4, 5 of 6 oktober 2019 in Ludiek.

Kaartjes: www.ludiek.nl/reserveren

“Together we can make the world a better place!”